2020. április 29.

Április huszonkilencedike

A hírekben olvasható már, a védekezés első szakasza lezárult, és megfelelő intézkedések mellett az élet újra indul országunkban. Budapesten és környékén marad a kijárási korlátozás, de vidéken, több üzlet, szolgáltatás kinyithat.
"Az új szabályok szerint május 3-a után vidéken
  • az üzletek időkorlátozás nélkül kinyithatnak.
  • Megnyithatnak az éttermek, kávézók teraszai és kerthelyiségei,
  • látogathatóak lesznek a szabadtéri strandok.
  • Az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön kötelező lesz betartani a másfél méteres távolságot és maszkot viselni, vagy valamilyen más módon eltakarni az arcunkat.
  • Az idősek védett vásárlási sávja (9-12) a továbbiakban megmarad, és Orbán külön is arra kérte az időseket, hogy csak kellő körültekintéssel hagyják el otthonaikat."(forrás: Index; 2020.04.29. 19:41)

A tömeges fertőzésekre felkészült egészségügy, igy akkor lehet fertőződni szépen, békésen. 
Naivan arra gondoltam, mielőtt kiengedik a palackból a szellemet, előbb  ellenőrzik azokat akik indulnak dolgozni, megteremtik a védekezéshez szükséges feltételeket, azaz egyéni védőeszközökhöz hozzájuthat a lakosság is, nem aranyárért persze.
 Mehetünk amerre szeretnénk, mert a legtöbb embernek ezt fogja jelenteni.
Igy tehát a 49 napnak annyi értelme volt, nem pár héttel előbb indult a tömeges megbetegedés. De nem hinném, a 30000 szabad ágy, mindenkit megnyugtat. 
Sok nagyszülő mert 65 éves elmúlt, még élhetne békében a magas vérnyomásával, cukrával, egyéb krónikus betegségével , és évekig játszhat az unokákkal, vagy szerettei körében él hosszú éveken át még.
Csak a fránya vírus, ez nem kéne.

Szóval röviden, én nem értem, mi történhetett a pár napban, hogy a palackból a szellemet ki lehet engedni. 
Hiányzik számomra a hiteles forrás: -Minden valóban úgy van, ahogy a média tolja ránk a híreket, nap mint nap?
Valóban úgy van, mehetnek a fiatalok, nem fiatalok a gazdaságot fellendíteni, és nem viszik haza szüleiknek a átkozott fránya vírust?
És valóban úgy van a nyughatatlan 65 év felülieknek nem lesz bajuk, ha nekiszabadulnak a várva várt vásárlási körútnak, egészségesek maradnak, és magukat és társaikat nem fertőzik össze vissza?

Mert buli mennyi üres kórházi ágy lett, csak azt ne feledje el senki,  aki odakerül, egyedül marad.
A legnagyobb bajban marad egyedül. Ott nincs látogató, ott nincs családtag aki lelket önt beléd.  Hiába mondják nem így van, de bizony, amikor a legelesettebbé válsz  egyedül maradhatsz.

Pár hete még a kisebbik gyermekem is figyelmeztetett túl közel mentem hozzá, azóta most mi változott meg?? Most mehetek újra közel??
Mikorra a lelkemben annyi minden kiégett, beégett, és megfájdult, ami sosem múlik már el.
Sok kérdés van bennem, nagyon sok.
És továbbra is a bizonytalanság ami röghöz köt. A falaim közé.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése