2020. április 23.

Április huszonharmadika

A világ készül a normál élet  újra indítására, sok műsorban hangzik el, olvasni is lehet több fórumon, cikkben. Nálunk is emlegetik a májusi újraindulást. Mit jelent vajon ez? Az előző héten holtat, nem holtat dobtak ki a kórházakból, hazaküldtek sok beteget, mert kell a hely a Covidosok részére. A betegek valóban gyűlnek, igaz szerencsére nem 30ezren vannak, közel 1000 ember szorul ellátásra a kórházakban, de maradjon is így, a számuk ne nőjön, csökkenjen gyorsan. 
De akkor is a frász benne az emberben, miért ez a hatalmas ágyfelszabadítás? Várható valóban több százezres megbetegedés? 
És akkor most miért is szeretnék a gazdaságot indítani?? Kikkel?? Hogy? Most már nem baj ha a fiatalok hazaviszik az időseknek a fertőzést??
Indul a suli, az ovi.. és a többi.

Ja, hogy van elég ágy meghalni, mert ugye azt senki nem gondolja, ennyi ágyra megfelelő orvosi ellátást is jut. 

Eddig elfogadtam, tudtam ha nem megyek tömegbe, nem keresem a bajt, az sem fog rám találni(reméltem). De így?? Az otthonmaradásnak nem sok értelme.. majd a gyerek hazahozza helybe a kéretlen vendéget.

Igy is lehet a nyugdíjas állományon ritkítani, persze majd sajnálkoznak hát, igen, mondtuk, az idősebbekre veszélyes a vírus leginkább.
Szóval nem értek sok mindent, de magam legfőképpen, mert ez a megállj élet, csak a gondolkodást serkenti.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése