2020. április 28.

Április huszonnyolcadika

15 napos a 3. unokánk. Hírek szerint békés nyugodt leányka. Éjszaka is egyszer ébred. A legnagyobb unoka nagyon dédelgeti, aranyos képeket kapok erről, ölelgeti, tartja, mint ha igazi apuka lenne, annyira átéli ezt a szerepet. Február 22-én volt kisebbik fiam családjával nálunk, a karantén előtti időben, azóta egyszer látogattak meg, de tisztes távolságban maradtak, a nagyobbik fiúval, Kisebbik fiam. Ennek is lassan bő hónapja. 
A lazítási hullám okán, forszírozzák a kerti találkát fiamék, távolságok betartásával, mert  igy akkor láthatjuk a gyerekeket mi is. 
Mitől vagyok szomorú, ha az elmaradt kimaradt hetekre gondolok?
Kialakítjuk majd a rendszert, mert a skype se mindenre megoldás. 

Mennyire más dolgok lesznek fontosak nem fontosak, ahogy időnk múlik, elmúlik. Sokat gondolok aktívabb létem részére, amikor egy napba mennyi minden belefért. Reggeli hajnali készülődéssel indítva,8 órai munka, a délutáni edzések, különórák, házi feladatok ellenőrzése, foglalkozás a gyerkőcökkel, mese játék, vacsora, fürdés, és még számtalan tennivaló, a főzés, mosás, rendrakás takarítás, focicipő súrolás, stb. 

Ma a kényelmes kávézás ébredés után,így indul a nap, majd berakom mosás, majd takarítok, mire odaérek, és ez így megy, nincs rohanás, csak kényelmes időbeosztás. Igaz ki is telik evvel az idő. 

A vírus itt marad, van aki nem veszi komolyan, van aki azt mondja dolgozni már pedig kell, szükséges.
De van 3000o üres kórházi ágy lesz sokezernyi lélegeztető gépe az országnak, szóval no para mondták az ország vezetői. Nem vagyunk egyedül.  
Szakrendelés, egyéb rendelés még mindig hiányos, akár egy fogfájás, akár egyéb sürgős ellátni való  egészségünkkel kapcsolatosan, nem egyszerű helyzetet produkál. Telefonon keresztül operálni nem igen lehet:), de diagnózist felállítani is nehéz. De ma ez van, így megy a rendelés.Jobb helyeken ezért is fizetni kell:)

Nos a jövő milyensége még talány számomra, az is, ami a legféltettebb kincs, az egészség, megtartható e. 

Délutánra sem sok minden változott, napos száraz idő maradt  a nap végére is. Döcögős percekből tevődik össze a napi el-létünk, hol én, hol éppen más aki pattanásig feszülten reagál le, egy egyszerű esetet is. De haladnak a napok, estére letudva a ma is, és az esti átalvás, korai ébredéssel indulhat a holnap.

Viszont alakulhat a kert, ha megérkezik a föld rá, lehet hordani avagy teríteni, a füvet elvetni, ami örömteli kikapcsolódás lesz. A régi ház is lassan végleg a múlté lesz, a vevő május elején végre fizet, és átadjuk a kulcsokat is.

Mostani siralmas aktuális, a konnektorból eltűnt elpárolgott váló éjszaki led lámpácska, ami fontos irányjelző esténként. Társam dohogva kergeti hűlt helyét, én hajladozva aktívan keresgélem, de a korholó szavaktól a motivációm egyre csökkenő görbét rajzol elmémben. Isteni szikra vagy megérzés, a kis kamrában a műanyag tároló ládácska mélye ahol tényleg fel is lelem. A nagy csend a jutalom érte. De hurrá, ez is jó.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése